De Californische tam-tam
Omdat blijkbaar het Leidse mond-op-mond systeem nog steeds goed werkt, zal ik maar weer even een blog posten met wat -echte- nieuwtjes :)
Over het algemeen zijn de weken sinds Spring Break aardig rustig geweest. De eerste collegeweek was weer even wennen, aangezien ik dit quarter alleen maar Mastervakken volg - en dat is toch écht een ander systeem. Ja, mijn huisgenoten zijn allemaal nogal jaloers op het feit dat ik geen enkele midterms óf finals heb, maar dan vergeten ze even mooi dat mijn complete cijfers gebaseerd worden op de dagelijks 1page papers die ik in moet leveren (dat zijn er dus 5 per week,zonder uitzondering) en mijn class participation. Juist, dan moet je dus echt iets te zeggen hebben.
Maargoed, tot nog toe zijn alle docenten helemaal pleased met mijn ‘European point of view' en vind ik de vakken ook nog eens super interessant! Alledrie zijn het literatuur vakken; Contemporary American Lit, Indigenous Lit (over Australië, New Zealand en Hawai'i) en Lit of the Pacific (eigenlijk ook over die drie plekken, maar dan vanuit Oceanic point of view: veel surf literatuur dus!).
Daarnaast heb ik mijn vorig quarter ontdekte liefde voor basketball nog beter aangepakt; ik volg nu namelijk een basketball-vak! Dat is eigenlijk gewoon wat je in Nederland bij een sportclub zou doen, maar dan gratis, met een coach die voor de NBA heeft gewerkt, én je krijgt er studiepunten voor. Lang leve de Amerikaanse sportcultuur! Aangezien ik niet opgegroeid ben met dagelijkse potjes basketball zoals al mijn teamgenoten, ben ik uiteraard de Dutchie-rookie. Maar gelukkig zorgt dit ervoor dat mijn competatieve aard goed naar boven komt en ik er alles aan doe om zo snel mogelijk beter te worden. Coach heeft al een bijnaam voor me, Lefty - je kan wel raden waarom, en afgelopen week kwam hij met een bezorgd gezicht naar me toe; of ik wel begreep dat ik sowieso een dikke A+ voor het vak zou krijgen, dus dat ik écht niet voor elke training een half uur eerder hoef te komen om te oefenen. Ja maar, ja maar...dat wil ik zelf! Vind het echt nog steeds een heerlijke sport en wil dus ook zeker in Leiden ermee verder.
Naast al mijn academische bezigheden heb ik er ook weer een paar heftige weekenden op zitten. Allereerst is mijn allerliefste huisgenoot Gillian vanwege gezondheidsproblemen tijdens Spring Break terug naar haar ouders in San Jose verhuist. Enorm jammer natuurlijk, maar wel weer een mooi logeeradresje. Gelijk kon ik dus op de eerste vrijdag na college even 7 uur naar boven rijden (afstanden zijn hier zó relatief ;)) om het Easter weekend bij de Amunrud familie te vieren. Geweldig! Ik wist al wel dat in Amerika Pasen verreweg de grootste feestdag is, maar nu kan ik me er ook echt wat bij voorstellen. Alle vrouwelijke familieleden (inclusief wij Nederlanders) stonden uren in de grote keuken om allerlei baksels de oven in te deponeren, de kids gooiden het hele huis overhoop om de plastic (met snoep gevulde) eieren te zoeken die wij verstopt hadden (voor de broers: ik mocht helaas niet meedoen vanwege mijn leeftijd, anders had ik weer keihard iedereen van de trap gegooid natuurlijk!) en het mooiste servies en kristal werd uit de kast gehaald. Volop genoten!
Na ook nog een bezoekje aan Palo Alto (waar de beste universiteit ter wereld, Stanford, zich bevindt) en een harbourfront etentje in San Fransisco was het weekend wederom een topper.
Helaas had de omschakeling van het bloedje-hete Hawaïaanse weer naar het nog-steeds-goed-maar-toch-wat-mindere Californische weer er voor gezorgd dat ik me al een week wat minder voelde, en na het weekend in Nor Cal (dat mensen daar kunnen leven zeggen wij in So Cal dan; het was er zowaar onder de 20 graden!!) kwam de griep goed naar boven. Alhoewel het heerlijk was om 2 seizoenen Lost te kunnen inhalen, was de volle week in bed liggen toch wat minder geslaagd.
Maargoed, ik zou Marte niet zijn als ik niet zodra ik me nét wat beter begon te voelen een weekend kneitertje hard zou feesten. Floatopia '10 hits the streets - het grootste offcampus drink- en feestfestijn van Santa Barbara. Hier zal ik niet teveel woorden aan vuil maken (voornamelijk omdat ik me er niet bizar veel meer van herinner) maar ik kan je vertellen dat het losging. Op de website www.onlyiniv.com kan je een beetje een indruk krijgen van hoe het er aan toeging.
Na dit weekend leek het me een goed idee om de financiën weer eens te checken, aangezien ik voor woensdag mijn $1400 maandelijkse huur weer mocht overmaken. Dit was een enorme klap. Ik kwam er namelijk achter dat ik blijkbaar de afgelopen maanden net iets teveel had uitgegeven (blame it on the sunshine) en nu dus een schandalig bedrag te kort kwam. Na een goeie paniekaanval, heel veel georganiseer en de wederom reddende engel krachten van mijn ouders is het uiteindelijk toch goed gekomen. Wat natuurlijk niet betekent dat ik me nog steeds goed zorgen maak, en op alles ga bezuinigen van nu af aan. De eerste optie, om 3 weken eerder thuis te komen, bleek toch niet zo'n slimme aangezien het ticket wijzigen al bijna 250 euro kost. Plan van aanpak: geen weekendtrips meer, en besparen op alles. Ach, wat heb ik ook eigenlijk nodig hier: ik zit ik California! Helaas betekent dit wel dat ik niet meer op All'ure lustrumreis meekan... Ik vind het echt enorm jammer, maar ik leef al maanden van geleend geld en dit kan niet eeuwig doorgaan.
Maargoed, de verhalen vanuit Leiden dat ik eerder thuis wil komen omdat ik het niet naar mijn zin heb zijn dus een beetje uit de context gehaald. Ik heb het nog steeds enorm naar mijn zin hier en ben blij dat ik mijn hele stay hier nog gewoon af kan maken.
Daarbij komt dat ik over 2,5 week alweer een super week ga hebben, aangezien Jan en Annerie me dan op komen zoeken!! Ik kan niet wachten om ze in LA op te halen en lekker een weekje met ze rond te rijden, wordt helemaal top volgens mij. En ben natuurlijk heel erg benieuwd wat mijn lieve broer van mijn inmiddels verworven basketball talent vindt ;)
Goed, nu de roddels hopelijk de wereld uit zijn en iedereen weer op de hoogte is, ga ik op deze zaterdag ochtend even lekker naar de UB - zodat ik later vandaag met een gerust hart op mijn favoriete strandje kan liggen om weer goed door te verbranden...oeps, ik bedoel bijkleuren dus. :)
x
Het is echt onmogelijk om het niet leuk te hebben in Californie. Geniet er nog even lekker van meid!
kuss
Martie Smartie! Goedzo dat alle onduidelijkheid uit de wereld is geholpen he... En dat zuinige leven? Hmm, dat wordt dan niet te veel uitgeven tijdens dat EDC... Water en brood ;).
X